Автоматизація касової зони мережі магазинів «Smile Market»

29.04.2021

Кейси

На даний момент команда «CHM Software»:

  • автоматизувала касову зону у всіх торгових точках мережі: всього 70 робочих місць продавців.
  • інтегрувала програмне забезпечення Chameleon POS з бек-офісом клієнта.
  • Встановила і налаштувала додаткове касове обладнання клієнта.

Про клієнта:

«Smile Market» – це мережа магазинів потрібних товарів, які завжди поруч з будинком покупця. У Харкові і області працює більше 60 торгових точок мережі. Асортимент складається з 3500 товарів в більш ніж 30 різних товарних категоріях і постійно оновлюється. За час роботи магазини відвідало більше 100 тис. покупців.

Завдання:

Співпраця команди «CHM Software» зі «Smile Market» почалася в 2019 році. Клієнтові потрібно було запровадити єдиний товарний облік для всіх торгових точок, контролювати роботу продавців, бачити статистику продажів і залишків. До цього мережа активно розвивалася, але облікової програми не було.

Завдання команди CHM Software полягало в тому, щоб запропонувати софт для автоматизації касової зони і впровадити програмне рішення для обліку та аналітики.

Робота над проектом:

Після аудиту торговельних операцій компанії-клієнта було прийнято рішення розпочати процес автоматизації з двох точок мережі. Фахівці «CHM Software» підібрали необхідний комплект обладнання та програму для автоматизації робочих місць касирів. На цьому пілотному проекті відпрацювали всі нюанси інсталяції та налаштування ПО і запустили другий етап співпраці.

У цей період (за три місяці роботи) було автоматизовано близько 10 торгових точок. А в січня 2020 був заключний етап – масштабне впровадження Chameleon POS на точках мережі клієнта, що залишилися. Всього автоматизували 67 магазинів.

У більшості торгових точок клієнт прийняв рішення ставити своє касове обладнання. Завдання команди «CHM Software» було в тому, щоб «підв'язати» обладнання і встановити на нього програму автоматизації. Обладнання повинно бути максимально сумісно між собою і з програмним рішенням. Тому потрібно грамотно об'єднати всю техніку та софт в єдиний програмно-апаратний комплекс, завдяки якому касири та інші співробітники зможуть ефективно виконувати свої функції.

Над проектом працювала команда фахівців з відділів впровадження та сервісної служби. Після установки програмного забезпечення для автоматизації касової зони Chameleon POS фахівці сервісної служби організували виїзне навчання для 50 касирів клієнта: показали функціонал, відповіли на питання, допомогли розібратися з усіма виникаючими труднощами протягом однієї робочої зміни.

Весь проект від постановки завдання і вже повноцінної роботи касирів з нашим програмним забезпеченням зайняв близько 4 місяців.

Рішення автоматизації касової зони Chameleon POS на класичному ПК

Що зробили:

Автоматизували 70 робочих місць в 67 торгових точках: в Харкові і області.

  • Встановили на робочих місцях касирів програмне рішення Chameleon POS, що працює на класичному ПК.
  • Хмарну систему обліку Chameleon Cloud інтегрували з клієнтським бек-офісом.
  • Підключили і налаштували клієнтське касове обладнання клієнта.

На даний момент ми продовжуємо співпрацю – надаємо технічну підтримку для всіх робочих станцій клієнта. Наш колл-центр працює зы співробітниками торгової мережі «Smile Market» щодня: по буднях з 7:00 до 21:00 та у вихідні і святкові дні з 9:00 до 19:00.

Від клієнта регулярно надходять додаткові побажання, які ми реалізуємо в оновленнях програми.

Що отримав клієнт:

Після впровадження програмного рішення для автоматизації касової зони продавці торгової мережі клієнта можуть швидко проводити всі розрахункові операції з покупцями: продажу, повернення, будь-які типи оплат, в тому числі комбіновані тощо. Всі операції фіксуються і зберігаються в базі. Співробітники клієнта можуть з легкістю управляти даними:

  • контролювати залишки коштів на робочому місці,
  • формувати звіти,
  • автоматично відправляти в головний офіс і назад фінансові документи,
  • проводити переоблік, контрольні інвентаризації без зупинки торгового процесу.

Завдяки сумісності програми автоматизації Chameleon POS з зовнішніми бухгалтерськими системами, клієнт отримав функціонал для ведення повноцінного товарного і фінансового обліку.

Все це дозволило клієнту оптимізувати товарні запаси, краще контролювати залишки і грошові обороти в режимі реального часу.

Шукаєте відповідне рішення для автоматизації свого магазину або торговельної мережі? Допоможемо з підбором обладнання та програмних модулів. Впровадимо, налаштуємо, навчимо. Дізнайтеся більше про можливості Chameleon POS і про те, як вона допомагає магазинам був прибутковими і сучасними.

Успішно