To do list для магазину. Що зробити в локдаун для покупців?

30.03.2021

Статті

Для роздрібної торгівлі в регіонах з «червоної» зони продовжують діяти жорсткі карантинні обмеження. Наприклад, багатьом непродовольчим магазинам довелося призупинити роботу. А тим, кому дозволено працювати, потрібно ретельно стежити за дотриманням всіх карантинних правил. Ми підготували для магазинів to do list з важливими справами, які допоможуть налагодити безпечне обслуговування покупців.

1. Повідомити покупцям про зміни в режимі роботи

Якщо на час карантину ви міняєте режим роботи, проінформуйте своїх покупців усіма можливими способами: вивіска на вході в торгову точку, розсилка по базі покупців через електронну пошту або месенджери (якщо ви ведете таку базу), повідомлення на офіційному сайті, на сторінці магазину в соціальних мережах (якщо такі є).

2. Організувати онлайн-замовлення і доставку

Якщо є можливість, організуйте для покупців можливість замовляти товари онлайн з доставкою або самовивозом. Так ви уникнете великого скупчення людей в приміщенні магазину. А ті торгові точки, які не можуть працювати офлайн під час локдауна, зможуть таким чином продовжити свою діяльність в онлайн-режимі.

3. Ділитися корисною інформацією з покупцями

Не зайвим буде додатково інформувати своїх покупців і співробітників про важливість дотримання всіх карантинних обмежень. Ви можете підготувати і розмістити в торгових точках друковані інформаційні матеріали з корисними рекомендаціями, порадами експертів про те, як себе вести в період пандемії, що робити, щоб зміцнити фізичне і моральне здоров'я. Гумор і надихаючі фрази теж мають місце бути????. Налаштуйте покупців на позитивну хвилю.

4. Дати можливість безготівкової оплати

Наявність в магазині POS-терміналу – це вимога часу і законодавства. Розрахунки картою завойовують все більшу популярність в українців. Це зручно, швидко, а в умовах пандемії – і безпечніше, ніж оплата готівкою.

Також сьогодні доступні й інші інноваційні способи розрахунків в торгових точках: безконтактний (коли покупець просто підносить до терміналу карту, смартфон або інший гаджет, і відбувається оплата); технологія біометричної оплати FacePay або відбитком пальців.

Всі ці варіанти дають додатковий захист покупцям і підвищують їх лояльність.

5. Розглянути системи самообслуговування

Гарне рішення для великих мереж, де гостро стоїть питання великих черг, – впровадження кас самообслуговування. Вони розвантажують касові зони, допомагають справлятися з великим потоком покупців і дають їм можливість розплатитися за покупки без контакту з касиром й іншими відвідувачами. Більше переваг, які дають системи самообслуговування, – на нашому сайті.

Успішно